EVENT

Tua-vandring

Yoga och Vandringshelg på Sju Sjöar 5-7 april

Stillheten som det här stället erbjuder när naturen vaknar till tidig vår – denna helg ägnar vi åt sköna promenader, vandringar med överraskningsstopp där vi kanske yogar lite, mediterar eller annat bus och mys.

Välkommen precis som du är till en naturnära och lugn miljö utan trafikbuller på Sju Sjöar. Avslappningen och lugnet infinner sig nästan omedelbart med yoga & meditation som hjälper oss att landa ner i kroppen, må bra och äta gott med naturen som närmsta granne.

Att vara i ”yogabubblan” är en härlig lyx att unna sig för att pausa ifrån vardagen, att våga ”bara vara ”-att lämna informationsflödet en stund – att lyssna in – att känna in, som ett kärleksmöte med dig själv, att hämta ny livskraft. I en liten intim grupp kommer du att bland annat få ta del av yoga i olika former, andningsövningar, mantrameditationer, kakaocermoni och intentionsskrivning. Alla kan delta i helgen – och få personlig hjälp med ev. modifieringar om du till exempel har någon skada etc. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga.

Du kommer att få yoga och meditera med Tua Hjemgaard, som driver YogabyTua i Trollhättan, där hon arbetar med återhämtning och rehabilitering, kvinnohälsa, stress, utbrändhet, klimakteriet etc. samt kvällsklasser i olika yogastilar för alla som vill dyka in i yogans magiska värld. Tua har undervisat sedan 2010, hon är utbildad MediYogaterapeut/MediYoga, yin-och-restorativeyoga, Ashtangayoga, Certifierad Stark genom klimakteriecoach, yogafilosofi, friskvårdsterapeut/massör.

Du kommer att bli guidad av Kicki Settung på våra vandringar. Vår vandringsguru Kicki som inte kan låta bli att ta reda på vart stigen tar vägen. Kicki är i grund och botten en hästtjej som utforskat stigar och vägar till häst sen barnsben – bytte sen hästen mot vandringskängorna och har nu vandrat leder både i Sverige och utomlands. Kicki kommer tryggt att guida oss i nejden runt Sju Sjöar. Du behöver inte ha erfarenhet av vandringar sen tidigare.

Investering för retreat

3.940kr/pers för del i dubbelrum. Enkelrum 500kr i tillägg.

Anmälan är bindande och bokning gör du på mail till: info@yogabytua.se

Tänk på att föranmäla ev. allergi så vi kan ta hänsyn till det.

För frågor maila eller ring Tua på 0706–956675

FREDAG

Incheckning från kl.15.00

kl.17.00 inleder vi med ett mjukt yogapass, som alla kan deltaga i och anpassa efter sin egna kropp/förmåga, vi avslutar med en längre meditation

kl.19.00 middag

kl. 21.00 Kvällspromenad med pannlampa/ficklampa avslutas i grillstugan med kakaocermoni eld och intentionscermoni

En kakaoceremoni handlar om att landa i hjärtat och våga följa sin intuition. En kraftfull ritual med rå ceremoniell kakao – hjärtats medicin. Kakaon har mängder av hälsofrämjande effekter, bland annat sänker den blodtrycket, ökar blodflödet till hjärtat och hjärnan samt innehåller mängder av näringsämnen. En läkande dryck som får dig att landa i ditt hjärta, öka självkärleken och hitta en djupare kontakt med de andra deltagarna i cirkeln.

LÖRDAG

Morgonsadhana 07.00-09.00 – Vi tar vara på morgonens nektartimmar , en  morgonritual tilldelas på fredagkväll,vi möts i tystnad alla smyger sen in och lägger sig på yogamattan där vi har ett skönt uppväckande, mjukt yogapass som alla kan deltaga i och anpassa efter sin egna kropp/förmåga, vi avslutar med en längre meditation

Kl.09.00 te och frukt/nötter

kl.10.30 Brunch ta med en egen termos matpacke

kl.12.00 -15.00 upplevelse-hike

kl.17.00-18.0 afterhike-yoga

kl.19.00 En härlig middagsbuffé

kl. 21.00 kvällsmeditation med soundhealing

SÖNDAG

Morgonsadhana 07.00-09.00 – Vi tar vara på morgonens nektartimmar vi möts i tystnad och stillhet, alla smyger in och lägger sig på yogamattan där vi har ett skönt uppväckande, mjukt yogapass som alla kan deltaga i och anpassa efter sin egna kropp/förmåga, vi avslutar med en längre meditation

Avslutning med en härlig brunch, frukostbuffé  vi knyter ihop säcken och utvärderar våran helg.

  • 4st yogapass
  • 1st kvällsmeditation
  • Kakaoceremoni
  • Soundhealing
  • 1st te och frukt
  • 1st brunch
  • 2st middagsbufféer
  • 1st frukostbuffé
  • Vandringsmys
  • 1st mellis

Att ta med:

Sköna kläder som du kan yoga i, en gosig filt till avslappningen, en vatten/termosmugg med lock som du kan ha i yogasalen -du behöver inte tänka på ”finkläder” då vi struttar runt i myskläder från de vi kommer tills vi åker hem. Ett par tofflor gympa/promenadskor /vandringsvänliga skor kängor utekläder efter väder, samt badkläder/handduk för bastun, ett par gosiga raggisar kan va gôtt för morgonyogan.

Vi önskar Dig varmt välkommen !
Tua och Kicki

Eventinformation

Öppet Hus Dagar 12-13 augusti Norr om Varberg