BESÖKSMÅL

B1A03318-3001-4C6F-A2E5-33D526AEC565

Lilla ladan

Våra blommor behöver kärlek och omsorg, precis som allt annat vi bryr oss om i livet. Det är viktigt att sköta om dem rätt om man vill att de håller länge, vilket vi ju såklart vill. Har du köpt snittblommor är det viktigt att skära av skaften innan du sätter dem i vatten. Allra bäst mår dem om du upprepar proceduren med nya snitt & nytt vatten varannan dag. På så vis förlänger du hållbarheten. Har du möjlighet är det även kanon att sätta buketten i ett svalare utrymme nattetid.

Krukväxter är väldigt olika och kräver olika mycket pyssel & vatten. Generellt är det dock alltid bra att vattna underifrån så rötterna får suga upp vattnet. Ett käckt sätt att göra detta på att placera krukan i en skål eller på ett fat med vatten. Låt dra medans du fixar med annat och plocka sedan bort växten igen, på det här viset är det även nästan helt omöjligt att övervattna vilket är det vanligaste felet man gör. Har man ett kärl eller te.x en ampel där den här proceduren är helt omöjlig, är det bra att känna på blommans tyngd.

Lätt = vattna , tung = vattna inte. Lär känna din växter. Kontakta oss idag för ytterligare tips och information om blomskötsel för just din bukett eller krukväxt du handlat av oss.

Öppet Hus Dagar 12-13 augusti Norr om Varberg